Att närma sig en sargad själ

Att närma sig en sargad själ

Hur nära kan man komma en människa? Bokstavligt talat hur nära som helst. Men för någon som har en sårad själ så finns en punkt där närheten börjar ge smärta och ofta och helt oavsiktligt, men oundvikligt, rör man vid det som gör ont, det som den med sargad själ inte vill kännas vid och då kan närheten till någon annan helt plötsligt kännas överväldigande och hotfull. ofta förstår vi nog inte riktigt hur nära vi egentligen kommit denna person och har inte förstånd nog att vara tillräckligt varsamma med det ömtåliga i denna person.

Man berör dennes smärta utan att märka det och helt plötsligt blir denna person avvisande och drar sig undan med rädsla att man vill komma åt honom/henne. men efter som man är två om närhet så den som inte har den sårade själen blir rätt så oförstående i vad som hänt, eftersom vi lyssnat med kärlek och välvilja till det hon/han berättade. man känner sig rätt oförstående varför han/hon gick in i ett annat rum och börjar känna sig hotad, arg och  sårad, man börjar gräla och tycker personen skall komma tillbaka och det gör ju att hon absolut inte kommer tillbaka.

Det jag vill komma fram till är att man får vara försiktig när man försöker närma sig en sargad själ, annars kan man förlora den för gott.

Comments are closed.