Själen kommer fram i det lilla

Själen kommer fram i det lilla

Om du har varit kär någon gång, vilket jag är säker på att du har, då kommer du säkert ihåg hur ditt hjärta slog och hur alla dina sinnen stärktes och att du inte kunde låta bli att lägga märke till minsta lilla detalj hos föremålet för din  kärlek, alla små egenheter och brister och att det bara fick dig att tycka ännu mer om personen i fråga.

Dessa små detaljer som en annan människa gör som kanske bara du lägger märke till är att du ser hans själ och det är samma sak åt  motsatt håll. Detta är i början sedan vänjer man sig vid dessa små egenheter, men många år senare så kan det komma en tid när de där små detaljerna och besjälade egenheterna antar en mer dramatisk betydelse än någonsin för en dag måste vi ta avsked, antingen för att man går skilda vägar eller för att döden kommer till oss. Båda utgör en stor sorg.

För alla dessa små detaljer blir så viktiga när en vän eller partner dör, instinktivt så vet vi att dessa små detaljer som gjorde dem speciella det som var deras själ.

Så gör som jag, tag tillvara på dina vänners och partners små egenheter medan de fortfarande finns med oss eller du finns med dem, för då frigör vi deras själ och vår egen själ svävar fritt och det gör livet lite enklare.

Comments are closed.