Spå i kort

Spå i kort

Ända sedan vår vanliga kortlek kom till så har det varit populärt att spå i kort. Våran vanliga kortlek med enkla symboler som hjärter, Klöver, ruter och spader, den har dess utom bara femtiotvå kort, jämfört med tarotlekens sjuttioåtta. Men kortleken härstammar direkt från tarotkorten.

När man skall spå i kort så är ju en kortlek att föredra och ger oss som spår, på sätt och vis en större frihet. Men det finns ändå en mall som de flesta brukar följa exempelvis så låter man spader stå för svåra och farliga saker, hjärter faller sig naturligt att stå för kärlek, ruter för familjefrågor och klöver står för pengar.

Varför använda den vanliga kortleken då man skall spå i kort? Det naturliga svaret är att femtiotvå kort och deras betydelse är precis lagom, det är lätt att lära in och räcker alldeles utmärkt för att uttrycka det mesta.

Hur går man då tillväga? Jo, man skaffar sig en kortlek som är inplastad (de som inte är det går sönder så fort) Den skall vara helt ny och ingen annan skall ha använt den så till kortspel är den förbjuden. Leken kommer fungera rätt dåligt innan den är invand så ett råd är att du lägger minst femtio patienser innan du använder den till att spå med.

Om du inte gillar att lägga patiens, så kan du istället blanda korten i några timmar utspritt under en dag, eller göra något annat med dem, för det viktiga är att skapa ett band mellan dig och korten, det är också viktigt i detta skedet att du bär med dig leken så ofta du kan och har dem nära dig när du sover.

När du gjort allt detta så måste du kolla om det finns något väsen som bebor korten (som det ofta gör när du kommit så här långt). Eller om du får lita till din egen förmåga. Detta kollar du genom att ställa enkla frågor till korten som går att svara med ja och nej. Hjärter står för ja, spader för nej och resten av sviterna för kanske. Det är viktigt att ge kortleken möjligheten att svara kanske eftersom en ny kortlek inte alltid är så pricksäker.

Välj inte frågor där du redan vet svaren, utan sådana som du snart får svar på exempelvis saker som kommer att ske inom de närmaste dagarna. För finns det ett väsen i kortleken och du redan kan svaret, så blir den oförskämd. Detta är första delen om att använda vanlig kortlek när man spår, senare kommer min tolkning av de enskilda korten.

Kram Ulva

Comments are closed.