Att komma över motstånd till förändring

Att komma över motstånd till förändring

Det viktigaste av allt, för att komma över sitt motstånd till förändring är att man verkligen vill göra en förändring och se till att förändringen stärker dig.

Att överkomma ett motstånd till förändring är en mycket svår uppgift för många, de flesta av os vill att allt skall vara som det alltid varit. Det är nog så att vi är rädda för att misslyckas, eller rädda för det okända och detta motstånd leder oss till att stanna kvar alltför länge i vår komfortzon.

Nu skall jag ge er en del tips som kan göra att ni kommer över ert motstånd ett av tipsen är att du tänker på vad du verkligen vill ha, för om du verkligen vill nå ett mål så är det enklare att komma över ett motstånd. Du skall också sätta upp definierbara mål, för är målen för diffusa, så kommer du ha svårare att fokusera på att uppnå målet. Ett bra knep är att dela in ditt mål i små delmål, för det kommer göra att du ser att du kommer någon vart. Du måste också ha en tydlig bild av vad du vill ha efter att du genomgått förändringen, alltså du måste visualisera både det som händer när du genomgått förändring och vad som skulle hända om du inte gör det, detta är en morot om något.

Din identitet är något väldigt viktigt när det kommer till att uppnå förändring för rädslan till förändring är på grund av att vi inte ved vad som kommer hända med oss. Så det finns förändringar som inte passar just våran personlighet, eller din, men andra pressar på, men det skall du ha klart för dig om du gör förändringar för att vara någon annan till lags så kommer du att misslyckas.

Detta är bara tips på hur du övervinner motståndet till förändring.

Att göra förändring tar vi en annan gång.

Kram Ulva

Comments are closed.