Att inte räcka till

Att inte räcka till

Det är många av oss som alldeles för ofta känner att vi inte riktigt räcker till och att vi jämför oss med andra och med livet, men ha klart för dig att livet är ingen tävling. Så nu kommer jag att ge er några tips för att komma ut ur den känslan av att inte räcka till.

Det första som du skall försöka tänka på är att alla individer är unika och att det inte är vidare logiskt att försöka vara någon annan, när det väl går in att ingen är som du, då kommer du snart se de bra delarna hos dig själv och att det är fullständigt värdelöst att jämföra sig med andra. Det kommer också att få dig att uppskatta andra människor och sluta att kritisera deras olikheter. Med lite tur så förändras hela din världsbild.

Ett annat tips är att inte låta andra påverka dina mål, vi skall inte styras av att man måste vara smal för att vara lycklig, eller andra klyschor som att har man inget stort hus och lyxbil så är man inte rik, ja, så får det ju inte vara och man skall ju absolut inte styras av dessa klyschor. Framgång mäts olika för varje individ, så mät dig aldrig mot andras förväntningar. Lägg på minnet att varje mål är lika unikt som den som sätter upp det, så låt aldrig någon annan sätta upp dina mål.

Något som också ofta händer är att man tror att lidandet man känner då man försöker nå sitt mål hör till, Men så är det ju givetvis inte för om du känner att du plågas eller att något gör att du lider så borde du börja fundera på om den vägen verkligen är den rätta. För om du känner att du fastnat på din väg, eller om målet inte är det du hoppades på, så kanske du skall stanna till och ta reda på om dessa känslor bara är modfälldhet, eller för att målet inte är vad du väntade dig. Om det är det sistnämnda så må inte dåligt för det. Det är aldrig försent att börja på något nytt. Så befinner du dig på fel väg så skall du helt enkelt byta riktning eller rutt.

Du måste alltid komma ihåg att du är perfekt bara genom att vara dig själv och äkta, genom att sträva efter att nå perfektion så försöker du vara något du inte är och då kommer din resa här på jorden bli lång och jobbig för det skall du ha klart för dig, att vara perfekt inom allt gör dig inte lycklig, så var därför stolt över allt du gjort även misstagen, då de trots allt lärt dig en del saker om livet som gör dig till en bättre människa.

Det svåraste steget är att sluta känna att du inte räcker till och det är ju för att det bara är du som kan sluta känna så. När du väl börjar acceptera och uppskatta den väg som du tagit för att komma dit du är idag då kommer du också se att du växt som individ och vilka hinder du verkligen övervunnit, då kommer du upptäcka att du visst räcker till och att du är i mål.

Kram Ulva

Comments are closed.