Drömtydning

Drömtydning

Att tyda, eller tolka drömmar kan se ut på olika sätt. Om man arbetar med att spå i drömmar så kallas det oneiromantik och just det försöker jag för tillfället att utveckla hos mig själv.

Detta skall man ju inte förväxla med att tolka drömmar terapeutiskt som det psykologer gör men man kan väl i korta drag säga att psykologins drömtydning är en förlängd arm av oneiromantiken.

Så tolkas en dröm

Först och främst så gäller det att den som drömt minns sin dröm ordentligt. Här kommer några frågor man kan ställa för att få in drömmens övergripande natur.

Kändes drömmen hotfull? Om ja, så är det ett tecken på att den som drömt känner sig hotad på något sätt/ om inte så går man vidare med frågorna.

Var miljön ljus eller mörk? Om den var ljus så är det tecken på att drömmaren mår bra. Om miljön var mörk så tyder det på besvikelser.

Var drömmaren på väg någonstans? Om drömmaren nådde sitt mål, så kommer det ske i verkliga livet med. Att gå uppåt betyder positiv utveckling. Att falla betyder frustration och rädsla.

Var drömmen full av hinder som måste forceras? Exempelvis, stängda dörrar, vilse, berg eller höga murar. Då står drömmaren inför svårigheter.

Det finns säker fler frågor som man kan ställa för att få in en så exakt drömtydning som möjligt, men detta är en bra början.

Den andra delen är att tyda drömmen symbol för symbol men då finns det många otroligt bra symbollexikon för just drömtydning så nu önskar jag er lycka till.

Kram från Ulva

Comments are closed.