Bättra på självförtroendet

Bättra på självförtroendet

När du tar dina första skälvande steg uti vuxenvärlden, så är det bara du själv som har ansvar över din egen självkänsla, du kan inte längre skylla på någon annan. Allt är ditt ansvar då du inte är ett barn längre och själv kan bestämma vad du suger åt dig av och glöm inte ingen kan få dig att känna dig mindre värd om du inte tillåter det så klart.

Något som också är viktigt är att du slutar att jämföra dig med andra, för du kommer alltid råka på sådana som är bättre än dig på någonting och finare än dig med mera, om du går in för att jämföra dig med andra kommer det alltså att leda till att du känner dig värdelös, ful och dålig. Försök i stället att tävla mot dig själv för att hela tiden bli ditt bättre jag, bättre på olika saker, då blir jämförelsen både rolig och spännande.

Var snäll mot dig själv och sluta avfärda komplimanger, ett enkelt sätt att ta emot komplimanger är att helt enkelt säga tack, det är inte svårare än så. Man får inget självförtroende av att stå och titta på medan andra agerar. Delta och bli med i gemenskapen vad en resultatet blir, så känner man sig delaktig och mår bättre. Självförtroendet hänger ihop med mitt förra blogginlägg med att ändra attityden mot sig själv till mer positiv så ut nu och ta för dig av livet.

Kram Ulva

Comments are closed.