Energitjuvar på arbetsplatsen

Energitjuvar på arbetsplatsen

För att må bra på jobbet så måste vi få våra viktigaste känslobehov tillfredsställda, Ja, det gäller på jobbet med. Med det menar jag att bli sedda, bli bekräftade för den man är och bli respekterade. Ja, det är helt enkelt viktigt att arbetskamrater visar empati för varandra, för vi alla vill väl ha positiv energi på vår arbetsplats.

Det behövs bara en ynka energitjuv på en arbetsplats för att påverka hela stället negativt och trivseln återkommer först när man upptäcker och konfronterar energitjuven.

I relationer på arbetsplatser använder sig energitjuvar av påståenden och ser världen som de själva vill att den skall vara. Dessa personer har ofta en klar bild av andra och är inte de minsta intresserade av vem personen i fråga verkligen är, i diskussioner tar han på sig en överlägsen min, höjer rösten för att visa sitt överläge och placera kollegan i underläge, energitjuven kränker med ord för att få andras självförtroende att gå i botten.

Energitjuven tar andras energi genom öppet negative kommentarer eller mindre uppenbara småstick. Energitjuvar på arbetsplatsen kan ställa till en hel del psykisk ohälsa, så något man borde titta över om det är många som är sjukskrivna är just om det finns en energitjuv, som förpestar resten av arbetslagets energier, genom sin egen avundsjuka och bitterhet, om det finns det så måste denna personen genast tas bort ur sammanhanget.

Kram Ulva

Comments are closed.