Spå i händer

Spå i händer

Spå i händer har ett annat namn, det heter kiromanti och är ett av de mest mytomspunna och klassiska sätten att se in i framtiden på. Det är också en stor variation på hur man skall spå i händer. Det finns en indisk variant, en zigensk, en arabisk, en kinesisk och en europeisk och förmodligen finns det ännu fler. En sak är säker att kiromanti har funnits i tusentals år.

Det jag tänkte skriva om idag är den vanligaste europeiska varianten.

Kiromanti går ut på att en människas öde kan ses i linjerna i handen, på “kullarna” under fingrarna, på handens och fingrarnas form och längd, Ja, helt enkelt på handens utseende. Är man högerhänt så kollar man in vänster handen och tvärtom om man är vänsterhänt. I den handen kan man se talanger som är medfödda, önskningar och det som är förutbestämt och i den handen Som man använder om man nu är högerhänt så högerhanden så kollar man nuvarande influenser och förändringar.

Det finns alltså olika sätt att spå i händer på en del gör det väldigt vetenskapligt, andra tittar inte så noga på hur handen ser ut utan följer sin intuition och låter linjerna i handflatan bli en inspiration.

Äkta kiromantiker är petnoga med alla små detaljer i handen och går efter scheman som följer konstens alla regler. Enligt den klassiska metoden så skall man sitta och titta direkt i handen, det är den metoden jag föredrar, men man kan också få handavtryck från någon som bor långt bort, men då får man se till att handavtrycken är tydliga och sen måste man också få foton från alla vinklar på handen och fingrarna, så man får en tydlig bild av handens helhet.

I detta inlägg kommer jag inte gå in på själva tolkningen utan det kommer i nästa inlägg jag gör.

Kram Ulva

Comments are closed.